Autor: Raigo Neudorf • 7. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PKC Eesti sulgeb Haapsalu tehase ja koondab tootmise Keilasse

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Group sulgeb käesoleva aasta lõpuks Haapsalu tehase ning PKC Eesti jätkab tööd Keila tehases.

Keila tehase insenerikeskus hakkab edaspidi lisaks PKC Groupi Euroopa tootmisele vastutama ka kõigi Brasiilia uute toodete juurutamise eest, teatas rahvusvaheline PKC Group täna hommikul Helsingi börsile.

Seoses Haapsalu tehase sulgemisega koondab ettevõte töötajaid, kuid pakub 100-120 Haapsalu tehase töötajale võimaluse jätkata Keila tehases, ning on valmis korraldama töötajate transporti Haapsalu ja Keila vahel. Ümberkorralduste käigus plaanib ettevõte renditööjõust loobuda, asendades renditöötajad Haapsalust vabanevate töötajatega.Koondatavate koguarv selgub, kui on teada, kui paljud töötajad võtavad vastu ettevõtte pakkumise tööd Keilas jätkata.PKC Eesti informeeris tehase töötajaid ja usaldusisikuid eelseisvast Haapsalu tehase sulgemisest täna üldkoosolekul ning võttis ühendust koostöö tegemiseks Töötukassa ja seotud omavalitsustega.“PKC Eesti püüab omalt poolt igati kaasa aidata, et kõik Haapsalu tehase töötajad leiaksid endale kiiresti sobiva töökoha. PKC Eesti mõistab olukorra keerukust nii igale töötajale kui ka tervikuna Haapsalule ja Läänemaale. Püüame oma inimesi võimalikult palju uue töökoha otsingutes toetada ja abistada. Haapsalu tehase töötajad on teinud väga head tööd, kuid jätkuv kliendibaasi konsolideerumine ja muutunud ostukäitumine seavad järjest suuremaid nõudmisi tehastelt eeldatavale paindlikkusele, mida Haapsalu tehas, arvestades tööjõu saadavust ning tootmise mastaapi, tulevikus pakkuda ei suuda,“ ütles PKC Eesti juhatuse esimees Lauri Rohtoja.PKC Haapsalu tehase neljast tootmisliinist kaks viiakse üle PKC Eesti Keila tehasesse ja kaks PKC Leedu tehasesse. Mahutamaks Haapsalu tehasest tulevaid tootmisliine, viiakse Keila tehasest üks tootmisliin PKC Serbia ja üks PKC Leedu tehasesse.“Rahvusvahelises PKC Groupis märgatakse PKC Eestil üha enam potentsiaali intelligentse tootmise keskusena, millest annab tunnistust kogu Euroopa ja Brasiilia tootmise juurutamise usaldamine Keila tehasele,” ütles Rohtoja.Juhtmeköidiste tootja PKC Eesti kuulub rahvusvahelisse PKC Groupi ning on Eesti olulisemaid eksportööre. Ettevõte annab Eestis tööd 1173 inimesele, kellest 59 on renditöötajad. Keila tehases töötab 826, kellest 767 on oma töötajad ja Haapsalus 347 inimest, kes on kõik oma töötajad.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077