Autor: Raigo Neudorf • 6. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma lõi uudse vanni

Eesti idufirma OÜ Waterflight on loonud maailmas ainulaadse, ühtaegu treenimist ja lõõgastumist pakkuva vanni.

Swimitationi nimeline vann võimaldab tänu oma suurtele mõõtmetele kuid optimaalsele veekasutusele ja vanni integreeritud treenimispingile toniseerida kogu keha lihaseid. Lisaks on Swimitation sobilik veeteraapiaks ning trennijärgseks lõõgastumiseks.

Samas pakub vann tugevat alternatiivi ja uudset lahendust hotellides, tervisekeskustes ja spa-des kasutusel olevatele mullivannidele. Koostöös füsioterapeutide ja kepikõnni leiutaja Marko Kantanevaga on välja töötatud spetsiaalsed treening- ja venitusharjutused, mis aitavad vees käsi ja jalgu liigutades hoida töös  ja treenida peamisi kehalihaseid.

OÜ Waterflight esindaja Kairi Kivila selgitas, et Swimitation on sobilik eelkõige neile, kes soovivad tegeleda vesivõimlemisega privaatsemalt või kelle jaoks on tervisliku seisundi tõttu üldkasutatavate basseinide kasutamine raskendatud.„Me tahame lahendada ka probleemi inimeste jaoks, kes mingil põhjusel ei saa ujuda ning pakkuda neile lõõgastumisvõimalust,“ märkis Kivila. Tema sõnul on uudne vann mõeldud kasutamiseks eeskätt spa-des ja taastusravikeskustes, kus seda saaksid kasutada ka puuetega inimesed.Praeguseks on ettevõte alustanud oma toote müügiks läbirääkimisi erinevate spa-kettidega. Kui esmalt on plaanis toodet müüma hakata Eestis, siis edasised plaanid on seotud erinevate eksportturgudega.„Tegeleme praegu sihtriikide uurimisega. Kindlasti huvitavad meid USA turg ja sellised vana-euroopa riigid nagu Saksamaa, Šveits ja Austria. Need on riigid, kus meie tootele võiks olla turgu ja kus pööratakse ka taastusravile tähelepanu,“ selgitas Kivila.OÜ Waterflight on uue vanni väljatöötamisega tegelenud juba aastast 2008. Kivila sõnul on arendamiseks kulunud seni kümneid tuhandeid eurosid, samas on arengule kulunud raha tulnud meeskonnaliikmete endi poolt. Nüüd on plaanis ettevõtte arenguks ka investoreid kaasata.Swimitationi hind jääb 15 000 – 20 000 euro piiresse ning tänavu loodab ettevõte neid müüa 5 tükki. Ettevõte edasine plaan on müüa oma tooteid aastas paarisaja ringis. Uue vanni ehitamisel on ettevõtte koostööpartneriks Aquator. Vanni prototüüpi on ettevõttel kavas tutvustada septembri alguses.

 

Swimitation vann
Foto: Erakogu
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077