Eesti puidutootja ostis Soome puidufirma Eesti tütre

10. juunil kiitis Metsä kontserni emafirma Metsäliitto heaks kõigi oma tütarfirma Metsä Wood Eesti AS aktsiate müügi Eesti ettevõttele Combimill OÜ.

Samal ajal nõustusid pooled tegema ärialast koostööd nii tooraine hanke kui puiduhakke müügi osas. Tehing jõustub pärast Eesti konkurentsiameti heakskiitu, eeldatavasti hiljemalt 2014. aasta kolmanda kvartali lõpus.

Combimill OÜ on männisaematerjali tootja. Firma tootmine asub Suure-Jaani vallas, Kõidama külas. Kõidama saeveski toodab umbes 75 000 m3 männisaematerjali aastas, põhiosa sellest müüakse Eesti komponenditehastele. Üks põhikliente on tütarfirma Vincom OÜ, mis tegutseb samuti Kõidama saeveski territooriumil. Teiste Combi kontserni ettevõtete hulka kuuluvad komponenditootja Combilink, värvitud lengide ja liistude tootja Vindor OÜ ning värvitud liistude ja paneelide tootja Combiwood OÜ. Kontserni eesmärk on maksimeerida kodumaise tooraine väärtust ja pakkuda seeläbi töövõimalusi Eesti elanikele.

Metsä Wood Eesti ASi omandamisega soovib Combimill OÜ laiendada oma tootevalikut. Firma plaanib jätkata kuusesaematerjali tootmist Reopalus vähemalt praeguses ulatuses ja jätkata häid pikaajalisi kliendisuhteid seniste partneritega. Lisaks soovib Combimill keskenduda senisest enam Eesti klientidele ja toetada seeläbi Eesti majandust.

Metsä Wood Eesti AS jätkab Reopalu saeveskis muutusteta tegutsemist kuni tehingu jõustumiseni, seejärel muutuvad firma nimi ja kaubamärgid. Combimill informeerib kõiki kliente sellest esimesel võimalusel.

Metsä Wood Eesti ASi juht Timo Kauppila jätkab tööd ettevõttes kuni 2014. aasta augusti lõpuni.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara