Autor: Raigo Neudorf • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööstusfirmad saavad osaleda energiatõhususe projektis

Eesti Kaubandus-Tööstuskoda kutsub ettevõtjaid osalema uues europrojektis, mille eesmärk on tuua ettevõtjatele energiasäästuks vajaminev info ettevõttesse kohale ja pakkuda tasuta nõustamist.

Projekti käigus korraldatakse spetsiifilisi koolitusi ka laiemale kuulajaskonnale, et anda osalejatele võimalus saavutada reaalne sääst energiatarbimises.

Projekti oodatakse osalema kuni 20 Eesti väikese ja keskmise suurusega (st kuni 249 töötajaga) ettevõtet, mis tegutsevad ühes järgmistest valdkondadest: tööstusettevõtted, teenusepakkujad ja jaekaubanduses tegutsevad ettevõtted.Huviavaldusi ootab koda  kuni 31. juulini 2014 või kuni kohti jätkub.

Taustainfo:

Tarka energiakasutust edendavat projekti kaasrahastab Euroopa Liidu programm „Intelligent Energy Europe“ ja projektinimi STEEEP tähendab ingliskeelsena lahtikirjutatult „Support and Training for an Excellent Energy Efficiency Performance“ (toetus ja koolitus targale energiakasutusele). Projektiidee baseerub varasemal edukal rahvusvahelisel energiasäästu pilootprojektil, mille raames kogutud teadmisi ja metoodikat kasutatakse ka uute eesmärkide saavutamiseks ja suuremale arvule ettevõtetele toe pakkumiseks.Projekti oodatakse osalema ettevõtteid 10 riigist ning nendes riikides on infot vahendavaks lüliks kaasatud kokku 34 kohalikku kaubanduskoda. Efektiivsema energiakasutuse saavutamiseks tehakse samuti koostööd ja pakutakse nõustamist koostöös kohalike energiakonsultantidega ning kaasatakse teisi seotud või huvitatud organisatsioone.Projekti eesmärk on kõigis riikides sama: pakkuda ettevõtjatele nõustamist ja taustateavet ettevõtte energiakulude efektiivsemaks mõõtmiseks ja kontrollimiseks ning pakkuda individuaalset sisendit, kuidas ja milliseid energiasäästu võimaldavaid tegevusi võiks ellu viia.Eeldused osalemiseks

Projektiga liituvatelt ettevõtjatelt oodatakse koostöövalmidust info andmisel ettevõtte reaalse energiatarbimise kohta (elekter, gaas jne) ning valmidust rakendada ettevõttes reaalseid tegevusi, et saavutada soovitav energiakokkuhoid samade tootmis- või tarbimismahtude juures. Lisaks koostatakse kõigile osalejatele individuaalne paremat energiahaldust kirjeldav plaan, kuidas soovitud eesmärki energiasäästmiseks ellu viia.

Ettevõtete nõustamise ja koolituste oodatud tulemuseks on seeläbi mitte ainult energiasääst ettevõtetes endas vaid ka reaalne keskkonnasääst, sest õhku paisatakse reaalselt vähem kasvuhoonegaase.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077