Autor: Raigo Neudorf • 12. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ford kasutab tomateid autojuppide valmistamiseks

USA autotootja Ford teatas, et teeb koostööd nimeka ketšupivalmistajaga Heinz, vahendab Taloussanomat.fi.

Nimelt saadab Heinz ketšupitootmises tekkivad tomatijäätmed Fordile, kes katsetab nendest jäätmetest autodele pisikeste detailide tootmist.  Kõigepealt pressitakse tomatijäätmed graanuliteks, mida saab hiljem kasutada materjalide valmistamiseks.

Fordi eesmärk on tomatijäätmetest valmistatud materjalide abil vähendada nafta baasil toodetud plastiku kasutamist. Fordi teatel aitab selline lähenemine vähendada ka autotööstuse keskkonnamõju. Ford Plasticsi uurija Ellen Lee kinnitusel võimaldab taimsete materjalide kasutuselevõtt kahandada ka toodetavate sõidukite kaalu.

Paari aasta eest alustasid Ford, Heinz, Nike, Coca-Cola ja Procter & Gamble koostööd, mille eesmärgiks on kiirendada taimsete materjalide arendamist.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077