Saaremaa paaditootja ehitab Soome sõjaväele

Tornimäel tegutsev paaditootja Alunaut jätkab edukalt rahvusvahelisel turul. Seekord võitsid nad hanke Soome mereväele kolme paadi ehitamiseks, lootust on veelgi suuremale tellimusele, kirjutas Saarte Hääl.

Eelmisel aastal maakonnas aasta ettevõtjaks tunnistatud alumiiniumpaatide tootja Alunaudi juht Mark Muru sai eelmisel reedel kergemalt hingata: Soome mereväe korraldatud hanke vaidlustustähtaeg kukkus ja vastuväiteid kellelgi ei olnud. Seega peab Tornimäe tehases novembri lõpuks valmis olema kolm patrullpaati, hanke maht on veidi üle 300 000 euro. Lisaks on Alunaudil hankega kohustus kliendi nõudmisel tarnida neile aastani 2017 viis samasugust alust. See viiks tööde maksumuse 850 000 euroni.

Muru sõnul on Alunaut AC-22WH nime kandval paadil pikkust 6,8 meetrit ja laiust 2,8 meetrit. Paat võib peale võtta kuus inimest ning 150-hobujõulise mootoriga liigutakse kuni 30-sõlmese kiirusega. Soome tellimus sattus just ajale, mil Alunaudil on parasjagu käsil teinegi suur töö. Nii algab juuli algul ka Eesti maaülikooli uurimistraaleri Alunaut A10 UTC RT ehitus. Mark Muru sõnul on maaülikoolile ehitatav alus Alunaudi seni suurim projekt, kui alumiiniumjaht Journeyman välja arvata.

Loe lisa Saarte Häälest.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud