Autor: Raigo Neudorf • 5. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomlased ehitavad maailma kõrgeimale hoonele liftid

Soome liftitootja Kone sai tellimuse Saudi-Araabiast, kuhu kerkivale maailma kõrgeimale hoonele valmistatakse liftid ja eskalaatorid, vahendab Tekniikkatalous.fi.

Kone avalikustas info, mille kohaselt tellis Jeddah Economic Company neilt liftid ja eskalaatorid Kingdom Toweri nimelisele kõrghoonele. Tegu on ehitusjärgus oleva pilvelõhkujaga, mille kõrguseks on planeeritud üle 1 kilomeetri ning millest saab valmides maailma kõrgeim hoone. 

Kõrghoonesse on kavandatud ka maailma kiireimad kahekorruselised liftid, mis liiguvad kiirusega 10 meetrit sekundis ning mis teenindavad hoonet kuni 660 meetri kõrguseni.

Seejuures kasutatakse liftide ehitamisel uudset tehnoloogiat, mis võimaldab liftil kuni kilomeetri kõrgusele sõita. Seda on kaks korda enam kui on võimaldanud senised tehnoloogiad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077