Autor: Anu Jõgi • 2. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LNG-terminali otsustamine venib

Eesti ja Soome valitsuse ja LNG-terminali projektis osalevate ettevõtete kohtumine Euroopa Komisjoni esindajatega lükati homselt järgmisesse nädalasse.

Kohtumisel on plaanis esitada Eesti ja Soome ühine nägemus sellest, kuhu ehitada täismahus terminal, kirjutab Kauppalehti.

Esa Härmälä Soome töö- ja majandusministeeriumist ütles, et kohtumine lükati edasi Euroopa Komisjoni ajapuudusel. Ta ei öelnud, kas terminali asukoha probleem on lahenenud. Selle otsuse tähtaeg oli maikuus, et see jõuaks suve jooksul arutluse alla.

Aprillis teatati, et kavas on ehitada terminal nii Soome Inkoosse kui ka Eestisse Paldiskisse.

Suur terminal maksaks Kauppalehti teatel 200-400 miljonit eurot, Euroopa Liidu toetus võiks ulatuda kuni 40 protsendini.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077