Autor: Indrek Kald • 27. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnus tehase avanud Soome firma soovib 17 mln käivet

Pärnus äsja tehase avanud Soome lehtmetallist detailide valmistaja Mecanova plaanib viie aasta pärast saavutada 17 miljoni eurose käibe.

Lähiajal palgatakse tööstusesse ligi 30 inimest, viie aasta jooksul plaanitakse tööle võtta veel sada uut töötajat.

"Põhjuse Pärnus tootmishoone avamiseks andis Eesti ja Soome kultuurikeskkonna sarnasus ja siinne logistiline mugavus, mis on Eesti puhul suur eelis," lausus Mecanova OY juht Jukka Koponen. "Lisaks sellele soovime olla oma klientide lähedal ning pakkuda teenust just nende kodukohas," lisas ta pressiteates.

Koponen märkis, et eelmisel nädalal alustati tehase sissetöötamist ning juba sügisel algab täisvõimsusel tootmine.

Tehase tootmisliinid pidulikult avanud Pärnu linnapea Toomas Kivimägi tunnustas Soome ettevõtjate otsust tuua tehas Pärnusse.

"See on Pärnule heaks kvaliteedimärgiks, et terviklikult arendatud ettevõtluskeskkond suudab konkureerida kasvõi Kesk-Euroopaga," tõdes ta.

Mecanova tehas asub Pärnus Kodara tänaval. 4500 ruutmeetri suuruse pindalaga tehase automatiseeritud tootmisliinidel valmistatakse lehtmetallist komponente elektri- ja elektroonikatööstustele. Mecanova kliendid on näiteks ABB, NSN ja Finn-Power. Mecanova Soome ja Eesti üksustes töötab kokku 200 inimest.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077