Autor: Raigo Neudorf • 26. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energias pole üleüldist palgatõusu viimastel aastatel toimunud

Eesti Energia töötajatele 2013. aastal väljamakstud keskmine kogutasu kasvas aastaga 8,2 %, samas ei puudutanud palgakasv kõiki ettevõtte töötajaid.

Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik märkis, et mitmete turu-uuringute (nt Fontes) andmetel oli kogu Eesti palgaturu kasv möödunud aastal  ca 8,7%.

„Palgakasvu oli kõigis meie ärivaldkondades, ent see ei puudutanud siiski kõiki meie töökohti - üleüldist palgatõusu ei ole Eesti Energias viimastel aastatel toimunud. Majandusbuumi ajal ehk aastatel 2007-2008 oli surve palkadele energiasektoris suur ja tööandjana konkurentsivõime säilitamiseks oleme töötajate palku korrigeerinud eelkõige nendes töötajate gruppides, kus meie palgatase  on jäänud alla turu mediaantaseme. Kõiki töötajaid puudutavat palgatõusu me ei planeeri, ent mõistagi jälgime tööjõuturul toimuvaid muudatusi ning vajadusel korrigeerime palgataset  konkreetsetes töötajate gruppides,“ selgitas Vennik.Tema kinnitusel on töötajatele kindlasti oluline ka tulemustasu,  mida Eesti Energia seatud sihtide saavutamise eest töötajatele maksab, samuti n-ö pehmemad väärtused: üleüldine õhkkond töökohal, tööandja peresõbralikkus, erinevad töötajatele ja nende  pereliikmetele korraldatavad  üritused, täiendavad puhkepäevad jne.Statistikaameti teatel tõusis tänavu esimeses kvartalis keskmine palk kõigil tegevusaladel. Tööstusuudised uurib tuntud tööstusfirmadelt, kui palju on nad palku tõstnud ning millised on ettevõtete töötajatele suunatud motivatsioonipaketid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077