Autor: Alyona Stadnik • 14. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva logistika- ja tööstusparki luuakse üle 500 töökoha

Narva tööstus- ja logistikapargi juhi Vadim Orlovi sõnul luuakse tehnopargis enam kui pool tuhat töökohta.

"Aastaks 2019 on eesmärk, et kogu tehnopargi territoorium oleks täis ehitatud," lisas ta. "Narva on Eesti üks suuremaid tööstusekeskusi," märkis Orlov DV majandusseminaril.

Narva on tema kinnitusel investorile atraktiivne ning maad ostetakse selleks, et ehitada logistikakekust. "Selle edu taga on valmis toode: 2004-10 aastatel me aktiivselt pakkusime regiooni ja linna ja kuna valmis maad koos infrastruktuuriga ei olnud, sest investori jaoks oli oluline, millal on maa valmis, et saaks ehitada. Seega valmis toode on oluline, mida on lihtsam esitada," rääkis ta.

Ettevõtted, kes ehitavad oma tootmis- või logitikakeskust Narva:

Estin Warehousing – tuntud kaubamärgi Redmond all. See on esimene ettevõte, kes ostis maad siis, kui see oli veel täiesti tühi. 11 000 ruutmeetrit on neil pinda, aasta lõpuks võtavad juurde 35 inimest. Ettevõtte eesmärk on varustada Venemaa piirkondi ja Baltimaid Hiinas toodetud kodumasinatega.

Febparts (Febbest) – rahvusvaheline autovaruosade müüa, kes hakkas ehitama 20 000 ruutmeetrit logistikakeskust, loovad 40 uut töökohta.

Westaqua–Invest OÜ (Akvafor) – veepuhastusseadmete ettevõtte, mis ehitab 15 000 ruutmeetrit ja loob 380 töökohta.

Emlak Eesti OÜ – Venemaa tööstuslike lakkide ja värvide tootja, investeerinud umbes 5 mln, aasta lõpuks loob 50 töökohta.

"Need on need ettevõtted, kellel ehitus juba käib. On olemas ettevõtteid, kes plaanivad ehitust alustada," kommenteeris Orlov.

Aastail 2004-10 arendati tema sõnul Ida-Virumaal kuute tööstusparki, seda tänu valitsuse otsusele ja ELi rahadele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077