Autor: Raigo Neudorf • 12. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pakri teadus- ja tööstuspark investeerib rohetehnoloogia arengusse

Paldiskis asuv Pakri Teadus- ja tööstuspark teenis mullu 2,1 miljonit eurot kasumit, mis investeeritakse laienemisse ja rohetehnoloogia arendamisse.

Pargi üheks eesmärgiks on luua testkeskkond rohetehnoloogia valdkonna ettevõtetele. Seetõttu kutsutakse kõiki ettevõtteid, mis tegutsevad uudsete energeetika või keskkonnatehnoloogia toodete või teenuste arendamisega, tegema praktilisi ettepanekuid, kuidas valdkonnale kasulikku test- ja tootmiskeskkonda Pakri parki rajada võiks. 

Pakri Teadus- ja tööstuspargi juhi Enn Laansoo, Jr. sõnul on alates 2007. aastast tehtud palju eeltööd, et rajada Paldiskisse regiooni parimad tingimused edumeelsetele ja innovaatilistele energia- ja keskkonnatehnoloogia ettevõtetele. Nüüd on keskusel jõudu, et ettevõtetega koos uusi rohetehnoloogia tooteid test- ja tootmiskeskkonna abil turule tuua.„Tänaseni on Pakri park tegutsenud 5000 ruutmeetrises hoonetekompleksis. Kohe avame oma uutele klientidele järgmise ca 5500m2 suuruse hoonekompleksi sadamas. Pargi detailplaneering saab käesoleval aastal kehtestatud, mis tähistab ka pargi sünergilise keskkonna ehituse algust. Soovime, et juba algusest peale oleks pargi rajamise juures Eesti ja miks mitte teiste regioonide energia- ja keskkonnatehnoloogia ettevõtted, kes ütleksid konkreetselt, milliseid tingimusi neil oma toodete testimiseks ja tootmiseks tarvis on,“ kommenteeris Laansoo, Jr.Pakri senise praktika põhjal on kõik tänases majanduses populaarsed teemad nagu energiasääst, taastuvenergia efektiivsema kasutamine ja salvestamine ning selle rakendamine seotud arvestava riski ja kliendi teadmatusega.„Paldiskis on suurepärased geograafilised ja logistilised tingimused selliste lahenduste testimise võimaldamiseks. Oleme valmis koos ettevõtetega investeerima headesse ideedesse ja katse- ja tootmispolügoon rajamisse, kus ettevõtted saaksid tootearendamise käigus praktilisi teste läbi viia ning ideede või arvutuste paikapidavust tõestada,“ lisas Laansoo, Jr.Pakri Teadus- ja tööstuspark asub Paldiski linnas ligi 60 hektari suurusel territooriumil. Park pakub ettevõtetele äri-, tootmis- ja tootearenduse pindasid ning äriarendusteenuseid tootearenduse või ekspordi käivitamiseks.Pakri eesmärgiks on kasvada Põhja-Euroopa juhtivaks energia- ja keskkonnatehnoloogia kompetentsikeskuseks aastaks 2020. Visiooni realiseerimine toimub tihedas koostöös Tallinn Teaduspargiga Tehnopol.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077