Eksportijate TOPi 3. firma: abi turundusest ja tootekvaliteedist

Eesti eksportijate TOPi 3. koha ettevõte VKG Oil lisas 2013. aastal sihtkohtade hulka mõne Aasia ja Ladina-Ameerika riigi, samuti kasvas India ja Hiina firmade tellimusmaht hea turundustöö ning toodete kvaliteedi tõttu, ütles ettevõtte nõukogu esimees Priit Rohumaa.

Rohumaa sõnul kasvas mullu ettevõtte eksport mõõdukalt. VKG Oil müüs põlevkiviõli rohkem uue Petroteri tehase tõttu ning samuti laienes toodete valik. "Oluliselt kasvas eelkõige näiteks parfümeerias ja kosmeetikas kasutatavate peenkeemiatoodete eksport," märkis Rohumaa.

Tänavu ja järgmisel aastal ootab Rohumaa põlevkiviõli ja peenkeemiatoodete jätkuvat mahukasvu. Aastatel 2015-2016 plaanib VKG Oil käivitada kaks põlevkivi ümbertöötlemistehast, vastavalt Petroter II ja Petroter III. "Korraliku kasvu lähima kahe aasta jooksul ootame ka vaigutoodetest, mille kasutusvaldkonnaks on rehvitööstus," lisas ta.

MIS ON MIS
VKG Oil AS
Müügitulu 2012: 162,7 miljonit eurot (+17,6%), sellest eksport 134,2 miljonit eurot (+18,5%). Peamine toodang kaubaõlid.
2013. aasta tulemused teadmata.

TASUB TEADA
Eesti eksport kosus kümne aastaga 160%. Selle perioodi jooksul on olulisemad väljaveetud kaubad jäänud samaks. Esikümnest on välja langenud vaid rõiva- ja tekstiilitooted, mis moodustasid 2004. aastal 3,6% siinsest väljaveost.

Samas on asemele tulnud laevade ja ujuvkonstruktsioonide müük välismaale, mis moodustas dekaad tagasi vaid 0,5% ja eelmisel aastal ligi 2%. Kiiremini kasvas nende vedu rahaliselt, peaaegu 840% võrra.

Eksportööride TOPi 1000 suurima ekspordikäibega firmat leiab täismahus Äripäeva veebiküljelt. Lisaks tuntud tootmis- ja tööstusettevõtteile leiab pingereast ka mitu idufirmat, IT-äri silmapaistvaimad esindajad ning ohtralt teenusepakkujaid, kes välisturule murdnud.

Osale arutelus

  • Ken Rohelaan

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

HORIZON TSELLULOOSI JA PABERI AS ootab tööle MEHAANIKUT

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS

20. jaanuar 2019

Teabevara