Autor: Raigo Neudorf • 30. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AS Baltika müüs keerulise olukorra tõttu oma Ukraina äri

29. aprillil 2014 sõlmis Baltika lepingu, millega Baltika Retail Ukraina Ltd (edaspidi BRU) aktsiad müüdi osaühingule Ellipse Group.

Ettevõtte omanikuks on seni Baltika Ida-Euroopa nõunikuna tegutsenud Boriss Loifenfeld. BRU jätkab koostööd Baltika frantsiisipartnerina ning 29. aprillil sõlmiti koostööleping järgmiseks viieks aastaks.

Baltika teatas, et seoses jätkuvalt keerulise olukorraga Ukrainas ja Venemaal on ettevõtte üheks olulisemaks eesmärgiks Ida-Euroopa  riskide vähendamine.Ettevõte kaalus Ukraina osas erinevaid stsenaariume ning otsustas muuta turul opereerimismudelit. Eesmärgiks oli leida Ukraina keerulist turgu tundev partner, kellele müüa tänane Ukraina jaeäri ning sõlmida pikaajaline frantsiisileping edasiseks tegutsemiseks.BRU varad ja kohustused müüdi BRU bilansilise väärtuse lähedal ning peale müügitehingut on Baltikal nõue BRU vastu summas 1,25 miljonit eurot, mille tasumise osas on lepitud kokku viieaastane maksegraafik. Nõue on tagatud BRU varadele seatud  kommertspandiga, aga selle nõude laekumine sõltub Ukraina majanduse arengust ja ettevõtte äritulemuste paranemisest.Esimeses kvartalis, enne müügitehingut, hindas Baltika seoses keerulise olukorraga Ukraina turul Ukraina ettevõtte varad täielikult alla (summas 1,095 miljonit eurot) ja Baltika jätab selle allahindluse BRU nõude allahindlusreserviks.Tulenevalt eeltoodust puudub müügitehingul oluline mõju Baltika bilansile ja kasumiaruandele.AS Baltika kinnitab, et tehing ei ole käsitletav tehinguna seotud isikuga ning AS Baltika  juhatuse ja nõukogu liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud.3. septembril 2013 asutatud ettevõtte Baltika Retail Ukraina Ltd 2013. aasta müügikäive oli 1 1,649 miljonit eurot ja puhaskasum 28 000 eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077