Elektri börsipakett oli aprillis koguni 28 protsenti soodsam

Populaarseima börsipaketi elektritarbijad maksid avalike hinnakirjade järgi aprillis ligi 28 protsenti soodsama arve kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajad, näitab elektrilepingute portaali Energiaturg.ee analüüs.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on börsihinnad püsinud jätkuvalt madalad tänu tavapärasest oluliselt soojematele ja tuulisematele ilmastikutingimustele.

„Lisaks pole elektrijaamades toimunud pikemaajalisi katkestusi ega hooldusi ja madalamaid hindu on soodustanud normaaltasemest suurem juurdevool hüdroreservuaaridesse,“ lisas Tamm.

„Tarbijatel tasub praegu otsida soodsamaid elektrilepinguid, kuna ka fikseeritud pakettide hinnad on aprillikuus mõningate müüjate seas väga madalale langenud. Seejuures on viimastel kuudel börsipakett olnud endiselt soodsam valik ka kõige parematest fikseeritud hinnaga lepingutest,“ selgitas Tamm.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et aprillis oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 2,39 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli aprillis 30,7 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud