Autor: Alyona Stadnik • 29. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Gaas jagab dividendi

Tänasel Eesti Gaasi aktsionäride koosolekul kinnitati eelmise aasta majandusaasta aastaaruanne. Mullu teenis ettevõte 220,7 miljonit eurot käivet ja 13,1 miljonit eurot kasumit, dividendideks jagatakse 9,9 miljonit eurot.  

"Eelmine aasta oli ettevõtte jaoks juubeliaasta. 20 aastat ei ole pikk aeg, kuid selle sisse jääb paljugi. Juubeliaasta kujunes keeruliseks ja pöördeliseks," kirjeldas Eesti Gaasi juhatuse esimees Tiit Kullerkupp.

"Esimesel poolaastal tegutsesime veel ühtses hästi koostootavas grupis koos kahe tütarettevõttega. Teisel poolaastal viisime läbi ettevõtte rekonstrueerimise, pärast mida läks senine tütarettevõtte, AS EG Võrguteenus uuele äriühingule, AS Võrguteenus Valdus."

Mullu oli Eesti Gaasi käive 220,7 miljonit eurot. Maagaasi müüdi kokku 581,8 miljonit kuupmeetrit, üle-eelmine aasta oli müügikoguseks 657,6 miljonit kuupmeetrit. Surugaasi tootmine kasvas üle 30%.

Mullu alustati avanenud elektriturul ka elektrimüügiga ning müüdi 11,3GWh elektrienergiat, lepinguid on sõlmitud üle 1000 tarbimiskohaga. 

Aktsiaseltsi puhaskasum oli 13,1 miljonit eurot ning käiberentaablus 5,9%.

"Selleks aastaks on ettevõtte eesmärk laiendada maagaasi kasutamist autokütusena, leida võimalusi maagaasi kasutamiseks väikeenergeetikas ning säilitada klientide huvi maagaasi kui energeetiliselt efektiivsuse ja loodussõbraliku kütuse vastu," sõnas Kullekupp.

Juhatus tegi ettepaneku heade majandustulemuste eest 2013. aastal jaotada dividendideks 9,9 miljonit eurot ning maksta nõukogu liikemetele heade tulemuste eest kolme kuu lisatasu. Mõlemad ettepanekud võeti suure häältenamusega vastu. Lisaks valiti Eesti Gaasi nõukogu liikmeks Seppo Aho, kellel lõppes nõukogu liikme ameti tähtaeg ning kes on ühe aktsionäri Fortum Heat and Gas OY juht.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077