Autor: Raigo Neudorf • 28. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talent Plastics hoidis tänu Lean juhtimisele kokku 160 000 eurot

Plastitööstusettevõte Talent Plastics Tallinn viis paaril viimasel aastal oma tootmises ellu kümneid parendusprojekte, mille tulemusena hoidis ettevõte kokku 160 000 eurot.

Talent Plasticsi arendusjuht Margus Peek selgitas, et paari aasta eest otsustas ettevõte palgata endale Lean juhtimise konsultandi, mille eesmärgiks oli vähendada kulusid tootmises.

2012. aastal saigi kirja 70 erinevat parendusettepanekut, mis andsid ettevõttele umbes 90 000 euro ulatuses kokkuhoidu. 2013. aastal jätkati efektiivsuse otsinguid: kirja sai 50 parendusettepanekut, mis andsid aasta peale kokkuhoidu 80 000 eurot. Samas investeeris ettevõte kahe aasta jooksul parendustesse 12 000 eurot.

„Meie jaoks oli edu võtmeks see, et fookus liikus protsessilt-meeskonnalt inimesele. Leani juures on üks element inimeste kaasamine ning see eeldab nende pühendumist. Me kasutasime too hetk võtmetöötajate tugevuste määratlemiseks DISC'i mudelit (1/4 töötajatest – M.P). Julgustasime inimesi kasutama ja endale teadvustama nende loomuomaseid tugevusi. Sellest tekkisid action team'id, kes genereerisid võimalikke parendusi, kes kord nädalas said ja andsid juhtkonnale tagasisidet olukorrast ning sellel koosolekul määratleti ära järgnevad tegevused ja otsustati investeeringud. Tekkis olukord, kus ideed ja tegevused hakkasid liikuma tootmisest kontorisse, mitte enam vastupidi,“ selgitas Peek.

Margus Peek esineb 15. mail toimuval seminaril „Kuidas kasvatada efektiivsust tootmises“ ettekandega teemal „Kuidas Talent Plastics Lean juhtimise abil 2 aastaga 160 000 eurot kokku hoidis?“ Täpsema info seminari kohta leiab SIIT.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077