Autor: Raigo Neudorf • 28. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT Grupp ehitab maailma suurima kalakasvatuspargase 

BLRT Gruppi koosseisu kuuluv ettevõte Marketex Marine sõlmis lepingu Norra ettevõttega AKVA Group, kellele ehitatakse maailma suurim terasest kalakasvatuspargas.

Ärianalüütikute prognooside kohaselt on kalakasvatus kiiresti kasvav tööstusharu ning ennustatakse, et see varustab 2030. aastaks pea kaks kolmandikku kogu maailma nõudlusest värske kala järele.

“Me toetame jätkuvalt kalakasvatusturu kasvu ning ootame põnevusega, et saaks hakata arendama meie klientidele juba järgmise põlvkonna terasest kalakasvatuspargaseid, mis tänu suuremale mahutavusele ja laeva meeskonna majutustingimuste kõrgele tasemele tähendavad suuremat efektiivsust,” lausus Marketex Marine juhatuse liige Darren Edwards.

Marketex Marine ehitab 40 meetri pikkuse ja 12 meetri laiuse pargase “võtmed kätte” põhimõttel, mis mahutab 850 tonni sööta. Plaanide kohaselt antakse pargas tellijale üle 2014. aasta septembris. Peale üleandmist on pargas koheselt kasutamiseks valmis, kuna katsed ja kõikide süsteemide korrasoleku testimine teostatakse tehases enne pargase kalakasvatusse pukseerimist tööle asumiseks.

Viimase kümne aasta jooksul on BLRT Grupi spetsialistid ehitanud 250 pargast kalakasvatustööstuse jaoks, pargased töötavad edukalt maakera eri riikides ja erinevates kliimaoludes. Ligi 100 neist pargastest on ehitatud AKVA Group tellimusel.

"Usume, et seeläbi saadud kogemus ning meie spetsialistide ja projektijuhtide kõrge kvalifikatsioon on need tegurid, mis andsid AKVA Groupile kindlustunde usaldamaks meile niivõrd olulise projekti elluviimise," märkis Edwards.

Marketex Marine pakub suuremõõtmelisi lahendusi terasest, roostevabast terasest ja alumiiniumist väikelaevaehituse, kalakasvatuse ning taastuvenergia turgudele. Ettevõte on osa Baltimaade ühest suurimast tööstuskontsernist BLRT Grupp.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077