Autor: Harry Tuul • 17. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia uue õlitehase töötsükkel jäi lühikeseks

Pärast pikka viivitust eelmisel nädalal lõpuks tööle hakanud Eesti Energia uus Enefit 280 tehnoloogial põhinev õlitehas on praeguseks taas peatatud, kirjutas Põhjarannik.

ASi Eesti Energia Õlitööstus juhatuse liige ja tehniliste küsimustega tegelev Aleksandr Kaidalov selgitas lehele, et eelmisel nädalal, kui Eesti Energia juht Sandor Liive kaunistas uhkelt oma nägu Auverest pärineva põlevkiviõliga, oli tehas Enefit 280 testprogrammi kohaselt juba töötanud ettenähtud 72 tundi. Kontrolliti selle toodangu kvaliteeti ja seejärel peatati tehas sujuvalt.

Selle nädala lõpuks pannakse tehas taas tööle. Sellest, kui kaua ja millises režiimis seade edasi töötab, keeldus Aleksandr Kaidalov rääkimast. Samas sai teatavaks, et kui tehas praegu ajuti töötabki, siis mitte täisvõimsusel – toorme etteande osas on see koormatud umbes 70% maksimumist (läinud sügisel oli koormus umbes 50% kavandatust).

Enefit 280 ehitus ja jätkuv seadistamine läksid energiakontsernile maksma ligi 250 miljonit eurot. Käivitusprotsess – seadistamine ja etapiline koormuse tõstmine – on veninud juba enam kui aasta. Loe lisa Põhjarannikust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077