Autor: Indrek Kald • 3. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitsetööstuse liit sai uued juhatuse liikmed

Eile toimunud Eesti Kaitsetööstuse Liidu üldkogul valiti viis uut liiget üheksaliikmelisse juhatusse.

Liidu juhatusse pääsesid järgmiseks kolmeks aastaks Tõnu Vaher (Eli), Rene Arikas (BLRT), Kuldar Väärsi (Sebe), Sten Reimann (Threod Systems) ja Rene Toomse (Aburgus). Senistest liikmetest jätkavad Taavi Veskimägi, Jüri Käo, Neinar Seli ja Jüri Ilves.

Üldkogu avanud kaitseminister Sven Mikser rõhutas rahvusliku kaitsetööstuse rolli. Samuti tundis ta heameelt, et kaitsetööstusettevõtted on organiseerunud ühtseks tööstusharuliiduks, mis on riigile tõhusaks partnerikse riigikaitse arengukava 2013-22 kaitsetööstuse arengule seatud eesmärkide saavutamisel.

"Riigikaitse on kaugelt enam kui vaid sõjaline kaitse. Kaitsealane koostöö rahvusliku tööstusega aitab tagada Eesti julgeolekut. Lisaks loob ja toob ekspordivõimeline kaitsetööstus töökohti ja majandusarengut," ütles kaitseminister pressiteates.

Liidu tegevust kokku võttes rääkis kaitsetööstuse ettevõtete ees seisvates väljakutsetest EKTLi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.

"Kaitsetööstuse arenguvõti on tegevuse senisest olulisem fokusseerimine Eesti kaitseväe vajadustelt eksporditurgudele ja ettevõtete rahvusvahelistumine. Euroopa Liidu püüdlused kaitseotstarbeliste toodete ja teenuste turgu Euroopas avada riigi piire ületavale konkurentsile peaks meie ettevõtete selle suunalisi püüdlusi toetama," märkis ta.

Kodust kaugemal edu saavutamise eeldus on Veskimägi sõnul ettevõtete tihe koostöö riigiga alates arendustegevusest kuni katsetamiseni välja. "Heameel on tõdeda, et riik on seda koostöövajadust mõistnud, sest tugev rahvuslik kaitsetööstus on oluline osa Eesti kaitsevõimest," ütles Veskimägi.

Kaitsetööstuse liit on tööandjate keskliidu tööstusharuliit, mis koondab 96 kaitse- ja julgeoleku valdkonnas tegutsevat ettevõtet.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077