Autor: Raigo Neudorf • 31. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebruaris jäi tööstustoodang eelmise aasta tasemele

Tööstusettevõtted tootsid 2014. aasta veebruaris sama palju toodangut kui eelmise aasta veebruaris, teatab statistikaamet.

Veebruaris toodeti töötlevas tööstuses 3% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang veebruaris puidu, toiduainete ja elektriseadmete tootmises. Toodang vähenes elektroonika- ja metalltoodete tootmises.

Välisturule müüdi veebruaris 71% kogu töötleva tööstuse toodangust. Toodangu müük ekspordiks vähenes veebruaris võrreldes eelmise aasta sama kuuga 4%, müük kodumaisele turule suurenes 3%. Ekspordi vähenemise peamine põhjus oli elektroonika-, põlevkivi-, keemia- ja metalltoodete müügi langus.Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta veebruaris tööstuses kokku 2% vähem toodangut kui jaanuaris, töötlevas tööstuses 1% vähem.2013. aasta veebruariga võrreldes toodeti elektrit 18% ja soojust 12% vähem. Elektri tootmise vähenemise peamine põhjus oli omatoodangu osaline asendamine impordiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077