ETEK: Vene gaasi tarbimine tuleb viia miinimumini

Eesti Taastuvenergia Koda (ETEK) pöördus president Toomas Hendrik Ilvese poole, et kutsuda riigijuhte ja riigikaitse planeerijaid üles leidma reaalseid lahendusi võimalikele riskidele, mis võivad ohustada Eesti energiajulgeolekut.

ETEKi juhi Rene Tammiste sõnul on oluline, et Eesti riigijuhid ja riigikaitse planeerijad võtaksid reaalsed seisukohad ja astuksid reaalseid samme Eesti ja Euroopa energiapoliitika osas, mis suurendaksid Eesti iseseisvust ning energiajulgeolekut.

„Tehes energeetikaalast koostööd Venemaaga, kelle invasioon on juba kahjustanud, ja kahjustab tõenäoliselt veelgi enam, meie kunagiste saatusekaaslaste, ukrainlaste, olukorda, toetame agressoreid ning halvendame enda julgeolekuolukorda,“ seisab ETEKi pöördumises.

ETEK peab oluliseks, et Eesti soojusmajanduses võetaks selge suund vene gaasi absoluutse miinimumini viimiseks.

„Taastuvenergia 100% stsenaarium tõestas, et riigi soojusvarustus on võimalik ainult biokütustel, alandades sellega ka ühtlasi soojuse hinda tarbijale. Kõrge aktsiis vene gaasile, piirangud uutele gaasijaamadele, soodustused neile kaugkütteettevõtjatele, kes taastuvkütuste kasuks otsustavad ning taastuvenergia lokaalküttelahenduste edendamise meetmed, annaksid mõne aastaga soovitud tulemuse. Meie elektrivõrgud peavad olema võimelised moodustama iseseisvaid energiasaari, koos autonoomsete tootmise ja reguleerimisseadmetega – vaid nii saame suurendada enda riigi energeetilist iseseisvust, vabadust ja julgeolekut,“ leiab Eesti Taastuvenergia Koda.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara