Soome elektroonikatootja laiendas tootmist Kuressaarde

Soomes LED-valgusteid ja elektroonikakomponente tootva Tepcompi uues Kuressaare tehases töötab esialgu seitse inimest, aasta lõpus soovitakse tööd anda paarikümnele inimesele.

Tepcomp Oy tegevjuht Pekka Leppälä rääkis Saarte Häälele, et tootmise Turust Eestisse laiendamise osas kuulati alguses maad ka Pärnus ja Keilas: kui suured oleksid neis paigus kulud, milliseid vabu tootmisruume leidus ning kui hõlbus oleks leida häid töötajaid.

"Kuressaares oli aga Incap otsustanud just töötajaid koondada, seega olid siin tegelikult professionaalsel tasemel inimesed parasjagu vabad," põhjendas Leppälä, mis pani neid Kuressaare kasuks otsustama.

Tepcompi Kuressaare tehas töötab paralleelselt nende Turus asuva tööstusega: suur osa montaaþist toimub Saaremaal, samuti valmib Eestis enamik komponentidest, Turu tootmisüksusse jäävad ostu- ja müügipool, tootearendus ja disain, samuti administratsioon.

Mullu oli ettevõtte käive 5,5 miljonit eurot, millest veidi alla 20 protsendi andis eksport.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara