Autor: Raigo Neudorf • 14. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volkswagen ajab edukat vorstiäri

Kuigi Volkswagenit tuntakse kui Euroopa suurimat autotootjat, valmistab suurkontsern ka muud huvitavat. Näiteks valmistab ettevõte ka miljoneid vorstitooteid, vahendab Kauppalehti.fi.

Volkswageni põhitegevuseks on sõiduautode tootmine. Läinud aastal valmis ettevõtte tootmisliinidel ühtekokku 5,93 miljonit sõidukit. See number on aga üsna tagasihoidlik kontserni vorstitoodangu kõrval.

Saksa väljaanne Bild leidis Volkswageni finantsaruandeid uurides üllatava fakti. Nimelt valmistas ettevõttele kuuluv lihatööstus möödunud aastal enam kui seitse miljonit vorstitoodet.

Vorste müüakse kaubamärgi all „VW-Originalteile“ ehk „VW Originaalosad“ ning suur osa toodangust läheb kontserni töötajatele mõeldud söögikohtadesse. Samuti müüakse vorste kontserni töötajatele ning osa toodangust jõuab ka ettevõtte kodulinna Wolfsburgi poelettidele.

Volkswageni vorstiäri näitab samas tugevat kasvutrendi, kuna veel kahe aasta eest valmistas ettevõtte lihatööstus alla 4,8 miljoni vorstitoote.

Volkswagen on Saksamaa suurim tööstuskontsern, mille aastane käive on umbes 200 miljardit eurot. Tööd annab ettevõte ligi 600 000 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077