EASi uus juhatuse liige on Andres Rannamäe

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu valis uueks juhatuse liikmeks Andres Rannamäe.

Nõukogu esinaine Cinzia Siigi sõnul seisneb Andres Rannamäe peamine tugevus selles, et ta omab kindlat visiooni EASi arendamisest ja tal on nii avaliku-kui ka erasektori töökogemus.

„EASi puhul on äärmiselt oluline tunda nii avalikku sektorit kui ka ettevõtluse poolt.  Andres paistis nõukogule silma tasakaaluka, kompetentse, hea analüüsivõimega ja võimeka juhina, kes omab märkimisväärset rahvusvahelist kogemust,“ lisas Siig.

Andres Rannamäe sõnul on EASi puhul ülioluline strateegiline fokusseerimine tegevusvaldkondade lõikes.

„Piiratud ressursside tingimuses on esmatähtis hoolikalt läbi mõelda, kuhu ja miks panustada.  On ilmselge, et täna ei ole otstarbekas jagada killustatult toetusi. Kriitiliselt tuleb üle vaadata uued meetmed ja liikuda suunas, et nende meetmete fookus oleks võimalikult selgelt piiritletud. Eelkõige peame silmas pidama ettevõtete jätkusuutlikkust ja konkurentsivõimelisust,“ lisas Rannamäe.

Rannamäe tõi välja, et ka igapäevaselt tuleb mõelda EASi jätkusuutlikkusele ja sellele mis saab pärast 2020. aastat .

„Kindlasti tuleb tuleviku suunatud protsessid  käima lükata juba praegu. Peame sõeluma ettevõtteid ja valdkondi ning kaaluma, kus peitub konkurentsivõime, mida EAS saab täiendavalt toetada. Ülioluline on  ka innovatsiooni ja ettevõtluse arendamine ning intellektuaalse kapitali teke kõigis tegevusvaldkondades,“ sõnas Rannamäe.

Andres Rannamäe alustab lähiajal tööd EASi juhatuse liikmena.

Rannamäel on Inglismaal omandatud magistrikraad ärijuhtimises, samuti on õppinud Peterburi ja Rootsi ülikoolides. Rannamäe on töötanud erinevatel ametikohtadel nii avalikus- kui ka erasektoris, olles näiteks tippjuhi ametis ettevõtetes Tere ja Kalev, Eesti Haigekassa juhatuse liige, startup ettevõtete käimatõmbaja ning viimati on ta nõustanud erinevate projektide raames Maailmapanka ja Maailma Tervisehoiuorganisatsiooni.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara