Altia uus juhatuse esimees on Pekka Tennilä

Altia Corporationi nõukogu kinnitas ettevõtte uueks juhiks Pekka Tennilä, kes asub juhatuse esimehe ametisse 2014. aasta juunis, teatas alkoholitootja Altia.

44-aastane majandusteaduste magister Pekka Tennilä siirdub Altiasse Carlsberg Groupist, kus ta töötas alates 2001. aastast, viimati grupi Baltimaade üksuse ning Läti tütarettevõtte Aldaris Brewery juhina. Tennilä töötas varem Carlsbergile kuuluva Saku Õlletehase juhina ning vastutas Sinebrychoffi eksporditegevuse eest. Ta on olnud juhtivatel kohtadel toiduainetööstuse ettevõtetes Kellogg Company (Nordic Kellogg’s) ja Leaf Confectionery.

„Pekka Tennilä on rahvusvaheline joogitööstuse ekspert, kel on väga hea kogemus kaubamärkide arendamisel. Tema tippjuhi kogemus Altiale strateegiliselt olulistel turgudel loob hea aluse, et  juhtida Altiat nõudlikus turuolukorras,“ ütles Altia Plc nõukogu esimees Matti Tikkakoski.

Põhja- ja Baltimaade juhtiva alkoholifirma Altia Corporationi aastakäive ulatub 480 miljoni euroni ning grupis töötab kokku ligi 1000 inimest. Grupi tütarettevõte Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, mille tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine ligi 70 ning import ligi 30 protsenti. Eesti turu osakaal on ettevõtte müügis 60 protsenti ning 40 protsenti läheb ekspordiks.

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara