Autor: Raigo Neudorf • 4. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni Tallinna tehase uueks juhiks sai Andreas Nordin

Andreas Nordin valiti Ericssoni Tallinna tehase juhiks peale senise juhi Jonas Ygeby lahkumist uuele juhtivale ametikohale Ericssoni võrguseadmete äriüksuses Rootsis.

Nordin on alates 1998. aastast töötanud Ericssonis mitmetel juhtivatel ametikohtadel tarne, logistika ning teenusepakkumise valdkonnas. Enne ametikoha vastuvõtmist Eestis vastutas Nordin Ericssoni tehaste eest Brasiilias ja Mehhikos.

 “Hindan kõrgelt võimalust töötada riigis, mis on võrguühiskonna kujundamise teerajaja,” rõhutas Nordin Eesti olulist rolli. “Tallinnas toodetavad mobiisidevõrkude seadmed võimaldavad ühenduvuse, mis on vajalik element võrguühiskonna teostamiseks Eestis ning kogu maailmas.”Ericssoni teatel on Eesti e-riigi infosüsteem teistele riikidele eeskujuks – eestlased deklareerivad digitaalteenuste kaudu tulusid, ostavad ravimeid, jälgivad lapse haridusteed, allkirjastavad dokumente, taotlevad ja uuendavad äritegevuseks vajalikke litsentse ning kasutavad muid teenuseid, mis varem võtsid olulsielt kauem aega.Eesti riigi tulevikku suunatud lairibaühenduse reform on seadnud eesmärgiks muuta kiire internetiühendus kõigile kättesaadavaks. Eesti mobiilsideoperaatorid on uute teenuste arendamisel samuti aktiivsed – eelmisel suvel Ericssoni poolt teostatud EMT LTE 800 MHz võrk oli esimene üleriigiline ülikiire mobiilne internetiühendus Euroopas.Ericssoni Tallinnas asuv tehas  toodab  mobiilsidevõrkude seadmeid globaalse turunõudluse mastaapides. Tehas arenes 2G tootmisest aastal 2009 4G masstootmiseks aastaks 2013. Viimasel ajal on tehas tugevdanud toodete elutsükli juhtimise insenerivõimekust värvates 70 uut inseneri. Ericssoni tallinna tehases töötab kokku ca 1350 inimest.Ericsson Eesti juhatuse esimees Seth Lackman vastutab jätkuvalt Eesti turu eest ning kuulub Ericsson Eesti juhatusse edaspidi koos Andreas Nordiniga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077