Autor: Raigo Neudorf • 28. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA asub jõuliselt oma tööstussektorit arendama

USA president Barack Obama on tänavu teatanud juba kolme uue innovatsioonikeskuse loomisest, mis keskenduvad tootmissektori arendamisele, kirjutab IndustryWeeek.com.

Kõnealused keskused kerkivad Detroiti, Chicagosse ja Raleigh'sse ning nende eesmärgiks on elavdada ja arendada riigi tootmissektorit.

Keskuste arendamisse suunatakse enam kui 600 miljoni euro ulatuses avaliku ja erasektori investeeringuid ning ettevõtmiste taga seisab ühtekokku 160 tootmisettevõtet, ülikooli ja tootmisorganisatsiooni.Ainuüksi Detroidi projekt – mis keskendub kergete materjalide tootmise innovatsioonile – peaks piirkonnas looma 10 000 uut töökohta.Samas on kõnealused kolm projekti alles esimesed pääsukesed sarnaste projektide nimekirjas. Obama on lubanud veel nelja arenduskeskuse loomist riigi eri piirkondadesse, kus on olemas head tingimused tootmistehnoloogiate arendamiseks.Kõnealuste innovatsioonikeskuste rajamine ja nende arendamiseks mõeldud 1 miljard dollarit on vaid esimene etapp USA grandioossest plaanist, mis näeb riigis ette kümne aasta jooksul 45 sarnase keskuse loomist.Kui kõik sujub plaanipäraselt, peaks USAs juba lähiaastail sündima terve rida uusi ja põnevaid tehnoloogiaid: uued kerged materjalid, järgmise põlvkonna jõuelektroonikad, digitaalse tootmise ja disainiga seotud edusammud jne.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077