Autor: Raigo Neudorf • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehase uus liin tõstab tootlikkust 33 korda

Saku Õlletehases alustas veebruaris tööd jooke kergetesse kastidesse pakendav liin, mis tõstab tootlikkust 33 korda ja asendab varem käsitsi tehtud töö.

Saksamaal valmistatud modernne pakendusliin pakib kergetesse ja mugavatesse papist kastidesse nii otse villimiselt tulevaid pudeleid kui võimaldab ka ümber pakkida plastkastides olevaid tooteid. Uus liin teeb  ühe käsipakendaja päevatöö  15 minutiga.

„Joogitööstus on hooajalistest kõikumistest sõltuv ala – suvel, kõrghooajal, kerkis meie töötajate arv mullu pea 100 inimese võrra. Sel aastal me nii suurt arvu hooajatöölisi enam otsima ei pea,“ rääkis Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein. „Väga oluliseks peame ka seda, et tööohutus pakenduses tõuseb. Tegemist oli raske füüsilise tööga, mille teeb nüüd masin ning töötajad saavad rakendust teistes töölõikudes,“ lisas ta.Liini omandamiseks tehtud investeering on üle 1,8 miljoni euro ning tasuvusaeg ligi kolm aastat. Uuel liinil asub tööle korraga kaks väljaõppinud operaatorit, töö hakkab toimuma mitmes vahetuses.Saku Õlletehase tuntuimad tooted, mis uuel liinil valmivates kergetes pappkastides kauplustesse jõuavad, on näiteks premium-õlu Saku Kuld ja Somersby siider. See liin pakendab ka kõik Sakust ekspordiks minevad klaaspudelis joogid.Viimase viie aastaga on Saku Õlletehas investeerinud tootmis- ja logistikavaldkonna arendamisse 15 miljonit eurot. Enamik sellest on läinud efektiivsuse tõstmiseks, töötingimuste ja –ohutuse parandamiseks, keskkonnahoiuks.Näiteks viimase kahe aastaga on uuendatud sadevee süsteem ning käimas on energiasäästu projekt.

Saku Õlletahse uus pakendusliin
Foto: Erakogu
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077