Autor: Indrek Kald • 14. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Graanul Invest rajab Balti riikide suurima pelletitehase

ASi Graanul Invest tütarettevõte OÜ Osula Graanul rajab Võrumaale Sõmerpalu valda Balti riikide suurima pelletitehase.

40 inimesele tööd andva tehase tootmisvõimsuseks on planeeritud 250 000 tonni pelleteid aastas. Proovitootmine peaks algama selle aasta lõpus, teatas ettevõte.

Paigaldatav tehnoloogia võimaldab kasutada tootmisprotsessis erinevat liiki puitu (kütte- ja paberipuud, haket, saepuru ja höövlilaastu) suurusjärgus 600 000 tihumeetrit aastas ning annab Lõuna-Eesti puidutöötlejatele ja metsaomanikele võimaluse realiseerida tootmise kõrvalprodukte või madalakvaliteedilist ümarpuud aastaringselt kohalikule tootjale.

Sõmerpalu valda ehitatav tehas on Graanul Invest grupi seitsmes pelletitehas ja selle valmimisel kasvab Graanul Invest tootmisvõimsus üle miljoni tonnini aastas.

Tehase rajamiseks on tööstusinvesteeringute toetamise programmi raames teinud positiivse otsuse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077