Autor: Indrek Kald • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti brändiloojad panid Kanada õllele Tallinna pildi

Kanada läänerannikul, British Columbia provintsis, ilmus veebruari alguses poeriiulitele eestlaste jaoks märgilise tähendusega toode.

Cannery mikropruulikojas, mis on tuntud oma eriliste käsitööõllede poolest, valmis traditsioonilise Balti porteri retsepti järgi uus tume eripruul, mida kaunistab ajalooline Tallinna maamärk Kiek in de Kök.

"See silt on erakordne ning sobib imeliselt, sest ka pudeli sisu sai väga eriline," kinnitas pruulikoja turundusjuht Kim Lawton pressiteates. Just tema teeneks võib pidada, et sildi valmimise taga seisavad Eesti brändiloojad Brand Manualist, kelle käe all on valminud mitmed kohalikud ja välismaised õllebrändid.

Brand Manuali ühe asutaja Dan Mikkini sõnul on nad viimase paari aasta jooksul teinud koostööd paljude õlletootjatega.

"See projekt oli kindlasti kõige logistilisem - seitsmetunnine ajavahe, kohapeal käimise võimaluse puudumine ning eelkõige oma kujutlusvõime rakendamine, sest õlle maitsmiseks polnud meil kahjuks võimalust," kirjeldas ta.

"Õnneks saime oma lahenduse pakkumiseks täiesti vabad käed ning kasutasime selle võimaluse meelsasti ka ära, rikkudes kõiki teada-tuntud õllebrändide loomise põhimõtteid," lisas Mikkin.

Keeruliste aktsiisi- ja maksureeglite tõttu see õlu Eestisse müüki ei jõua, mistõttu tuleb kõigil huvilistel seada sammud Kanadasse, 40 000 elanikuga Pentictoni väikelinna.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077