Autor: Raigo Neudorf • 13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB Grupp jõudis rekordilise müügituluni

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp jõudis 2013. aastal rekordilise, ligi 42 miljardi dollarini küündiva müügituluni.

Võrreldes 2012. aastaga suurenesid ka puhaskasum, intresside, maksude ja amortisatsiooni eelne tegevuskasum ning vabad rahavood. Grupi nõukogu tegi ettepaneku maksta aktsionäridele dividende 0,70 Šveitsi franki aktsia kohta.

„ABB eelmise aasta soliidsed tulemused, mis saavutati keerulises ärikliimas ja vaatamata tagasilöökidele elektrivõrkude ja –süsteemide divisjonis, näitavad ettevõtte ja meie globaalse meeskonna tugevust,“ ütles ABB Grupi tegevjuht Ulrich Spiesshofer.

„ABB laienenud tootevalik ja geograafiline tegevusulatus võimaldasid meil suurendada kasumlikkust automaatika valdkonnas ning püsida jätkuvalt turuliidrina kesk- ja kõrgepingeseadmete sektoris. Oleme kindlad, et elektrivõrkude ja –süsteemide divisjon suudab taastada stabiilsuse, kui pooleli jäänud projektid on ellu viidud ning riski- ja projektijuhtimise taset tõstetud,“ lisas Spiesshofer.

Ta rõhutas, et kuna eelmisel aastal suudeti taas näidata head kulude kokkuhoiu võimekust, võimaldab see ettevõttel maksta aktsionäridele suuremaid dividende juba viiendat aastat järjest.

ABB Grupi 2013. aasta müügitulu oli 41,8 miljardit dollarit ehk 6% rohkem kui 2012. aastal. Aastane puhaskasum kasvas 3%, intresside, maksude ja amortisatsiooni eelne tegevuskasum (EBITDA) 9% ja vabad rahavood 3%.

„2014. aastaks on meil selge tegevuskava, milles keskendume orgaanilisele kasvule, kulude täiendavale kokkuhoiule, rahavoogude suurendamisele ning elektrivõrkude ja –üsteemide divisjoni stabiliseerimisele,“ kinnitas Spiesshofer. „Meie tugev finantspositsioon annab täieliku paindlikkuse nimetatud eesmärkide täitmiseks ka ebakindlatel aegadel. Meie edu põhineb jätkuvalt kasumlikul kasvul, äritegevusest juhitud koostööl ja eesmärkide järeleandmatul täitmisel."

ABB kontsern annab tööd ligi 150 000-le inimesele umbes sajas riigis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077