Autor: Raigo Neudorf • 23. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome ettevõtjad rajavad Eestisse õlletehase

Kolm Soome ettevõtjat plaanivad rajada Eestisse väikese õlletehase, kirjutab Kauppalehti.fi.

Eestisse rajatava väiketootmise taga seisavad Pyry Hurula, Heikki Uotila ja Samu Heino ning ettevõtjate endi kinnitusel ei sündinud tootmise Eestisse kolimise otsus kergelt.

Sori Brewing Finland Oy-nimelise ettevõtte taga seisavad kolm alla 30-aastast ettevõtjat, kellel on turunduse, ettevõtte finantsjuhtimise ja mikrobioloogia taust. Samuti on mehed tegutsenud aastaid õlle-entusiastide ning –valmistajatena.

Kauppalehti andmetel seisab kolme noore ettevõtja Eestisse kolimine ees juba lähitulevikus ning hetkel tegelevad mehed eesti keele õppimise ja siinsel turul kontaktide loomisega.

Sori Brewing Finland Oy teatas õlletehase rajamiseks kavandatud aktsiaemissioonist jaanuari keskel. Ühe nädalaga märgiti uue õlletootja aktsiaid enam kui 68 000 euro väärtuses, eesmärgiks on investeeringuid kaasata 600 000 euro ulatuses.

Idee uue õlletehase rajamiseks on liikvele läinud tänu rahvusvahelisele väiketootmise buumile. Nimelt on maailmas üha enam kasvamas nõudlus käsitööõlle järele.Samas imestavad Sori Brewing Finlandi asutajad, miks on õllekaubandus Soome ja muu maailma vahel muutunud ühesuunaliseks, kuigi Soomes osatakse valmistada häid tooteid. Meeste sõnul voolab õlut Soome turule küll teistest Põhjamaadest, kuid mitte vastupidi.Ettevõtte eesmärgiks ongi hakata selles vallas jääd murdma ja tuua mitmeid maailmas populaarseid õllemarke ka Põhjamaade turule.

Lisaks väiketootmisele kavatseb Sori Brewing avada Tallinnas restorani ning teise sarnase Helsingis.

Ettevõtte eestvedajate hinnangul meelitab tootmise avamine Soomest Eestisse ka kvaliteeti hindavaid õllegurmaane. Ettevõtte teatel on Eestiski viimase aasta jooksul sündinud mitmeid väiketootjaid, mistõttu on aeg oma tootmise avamiseks soodne.

Äripäev ja Tööstusuudised on ka varem kirjutanud väikeõlletootjatest. Varasemad lood:

Väikeõlletootmine kogub tuure

Õllekunsti OÜ toob müügile käsitööõlled ja rajab tehase

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077