Autor: Raigo Neudorf • 21. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liviko kasutab Viru Valge tootmiseks ainult kodumaist teravilja

AS Liviko teatas täna, et kasutab nüüdsest Eesti enimmüüdud ja eksporditud kvaliteetviina Viru Valge valmistamisel ainult kodumaist teravilja.

Ettevõte lisas selle märgiks ka Viru Valge pudelile kleebise „Eesti teraviljast“. Ühtlasi saatis alkoholitootja täna esimese koormatäie Viru Valget Aserbaidžaani, mis lisab Viru Valge maailmakaardile 24. turu, kuhu nüüdsest Eestis võrsunud vili jõuab.

„Liviko tundis vajadust juurtele ja Eestimaa puhtale loodusele lähemale tulla ning otsis võimalust Eesti esindusviina taas eestimaisest viljast valmistada. Viru Valge kõrged kvaliteedistandardid ja maitseomadused ei ole Eesti nisule üle minnes muutunud, kuid vilja puhas eestimaine päritolu teeb selle meile veelgi omasemaks,“ rääkis AS Liviko juhataja Janek Kalvi.

 Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tänas Livikot otsuse eest Viru Valget Eesti teraviljast valmistama hakata ning soovis edu. Ministri kinnitusel on Eesti vilja kasutamine märk selle konkurentsivõimest ja kvaliteedist ning annab Eesti põllumehele uusi võimalusi oma vilja müüa. Nõudmised Viru Valge tootmiseks sobiva piirituse kvaliteedile ületavad oluliselt Euroopa Liidus kehtestatud nõudeid põllumajandusliku päritoluga toidupiiritusele. Eestis võrsunud viljast valmistab Viru Valgele piirituse Lätis Madona piirkonna Biodegviela SIA piiritusetehases. Livikole vajalikes kogustes garanteeritud kvaliteediga piiritust ei õnnestu kahjuks Eesti piiritusetootjalt tarnida. „Uudis Eesti teravilja kasutamisest ei muuda Viru Valge ekspordistrateegiat. Eksporditurgudel võistleb Viru Valge maailma kõige vägevamate premium-klassi kaubamärkidega ning olulised on bränding, kvaliteet ja traditsioonid,“ selgitas AS Liviko ekspordidirektor Neeme Naaris. „Kogu toodetavast Viru Valgest müüakse kolmandik välisriikides, nagu ka kogu Liviko toodangust. Viru Valge uusim ekspordiriik on Aserbaidžaan, millest tõotab tulla suur eksporditurg, kuhu Liviko müüb ka Vana Tallinna ja St Crystali likööri. Viru Valgel läheb väga hästi ka pikaaegsetes ekspordiriikides nagu Soomes ja vodka sünnimaal, Venemaal ning igal aastal on Liviko suutnud eksporditurgude arvu kasvatada,“ lisas ta.

Nüüdsest viib Viru Valge Eesti teravilja juba 24 riiki üle maailma. Viru Valge eksporditurud on: Soome, Venemaa, Jaapan, Hiina, Tai, India, Bahrein, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Taani, Holland, Portugal, Prantsusmaa, Ühendkuningriik, Gibraltar, Austria, Bulgaaria, Gruusia, Türgi, Usbekistan, Aserbaidžaan ja Austraalia.

AS Liviko alustas üleminekut Eesti teraviljast Viru Valge tootmisele 2013. aasta oktoobrist ja nüüdseks on kogu Viru Valge tootmine Eesti viljast valmistatud piiritusele üle läinud. Ka praegu poodides müüdav ilma Eesti teravilja kleebiseta Viru Valge viin on suure tõenäosusega valmistatud juba Eestis kasvanud viljast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077