Autor: Ave Lepik • 7. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio koondab oma tööstused ühe ettevõtte alla

Lõppenud aasta viimastel päevadel viidi lõpuni Valio Baltic tütarettevõtete Valio Eesti AS ja Võru Juust AS ühinemine. Ühinemise tulemusena tegutsevad alates sellest aastast nii Laeva meierei kui ka Võru juustutehas Valio Eesti AS nime all.

Valio Eesti tegevdirektori Maido Solovjovi sõnul on Valio Eesti ja Võru Juustu ühinemine viimane samm pikas ühinemisprotsessis, millele pandi algus juba pea kümme aastat tagasi.

„Valio ostis Võru juustutehase 2004. aastal, kui olukord Eesti toidutööstustes oli ääretult raske. Võtsime esmaülesandeks tagada tehase normaalne toimimine ning töötajate kindlustunne, mistõttu toona teiste muutuste kõrval ettevõtete ühinemist läbi ei viidud. Alates 2006. aastast oleme opereerinud sisuliselt ühe ettevõttena, mistõttu pidasime mõistlikuks kaotada viimasedki formaalsused, mis takistavad kahe tänaseks nii kokku kasvanud ettevõtte sujuvat ühistoimimist,“ sõnas Solovjov.

Valio Eesti AS ja Võru Juust ASi ühinemisega võtab Valio Eesti üle kõik senised Võru Juustu kohustused koostööpartnerite ees kui ka töölepingud Võru tehase töötajatega.

Valio kahe tütarettevõtte ühinemine kanti Äriregistrisse 31. detsembril.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077