Autor: Romet Kreek • 9. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fiat investeerib üheksa miljardit

Fiat plaanib investeerida kuni üheksa miljardit eurot uutesse mudelitesse kolme aasta jooksul,  et peatada Euroopas kahjumi teenimine ja elustada peaaegu tühjad Itaalia tehased.

Lisaks Maserati ja Alfa Romeo mudeleile plaanitakse ka keskenduda Fiat 500 eri verisoonidele ja väikesele odavautole Pandale, vahendab Bloomberg kahte asjaga kursis olevat inimest.

Fiat müüs läinud aastal Euroopas 47% vähem autosid kui 2009. aastal. Fiati Euroopa turuosa on kukkunud tollaselt 9,3 protsendilt tänavu 6,2 protsendile.

Müügi kukkumine on viinud ärikahjumi alates 2011. aastast ligi kahele miljardile eurole, sealhulgas oli tänavu üheksa kuu kahjum 304 miljoni eurot.

"Fiat on alustanud tõsiselt maa jaoks õige strateegia järgimist, kus tööjõud ei ole odav, kuid on väga oskuslik," kommenteeris Itaalia olukorda autovaruosade tootja Webasto nõukogu aseesimees Mauro Ferrari.

Fiati aktsia tõusis täna Milanos 1%, 5,49 eurole. Aastaga on aktsia hind tõusnud 52,3%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077