Autor: Ain Alvela • 22. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: mingil üldisel strateegial pole mingisugust mõtet

Ettevõtjate etteheide riigile kõlas, et meil pole tõhusat tööstuspoliitikat. Neile vastuseks küsis Juhan Parts, et ta ei saa õigupoolest aru, mida selle all mõeldakse ja mida ministeeriumilt oodatakse.

„Küll võiksime rääkida strateegiast, näiteks konkreetsete tööstussektorite, klastrite lõikes,“ ütles Parts. „Võiks kutsuda ühise laua ümber mingi valdkonna ettevõtjad, et leida näiteks nende ühisosa, kaardistada eesmärgid jmt. Sellel oleks mõtet. Aga riigi tasandil mingi üldise programmi koostamisel poleks mingit tulemust. Uskuge mind, sel pole mõtet.“

Parts on seda meelt, et pole mõtet koostada mingit järjekordset pakki pabereid, panna sellele nimeks tööstuse strateegia või mida iganes, aga keegi seda niikuinii ei loe, ammugi nende järgi ei talita. See oleks tema meelest lihtsalt ressursi raiskamine.

„Aga kui ettevõtjad ikka väga soovivad, siis teeme ära!“ läks minister hoogu. Hiljem lisas ta siiski, et riik ei saa firmadele ette dikteerida, kuidas täpselt nad peaksid oma äri ajama.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077