OECD: Eesti majanduskasv kiireneb alates 2014. aastast

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) hinnangul kasvab Eesti majandus OECD riikide keskmisega sarnases tempos – sellel aastal suureneb SKP üks protsent ning kiireneb järgmisel 2,4 protsendini.

OECD hinnangul veab Eesti majanduskasvu tarbimine, mida toetab keskmise palga kiire kasv ning tööpuuduse vähenemine.

Alates 2014. aastast toetab majanduskasvu ettevõtete investeeringute taastumine ning väliskeskkonna paranemine. OECD prognoosi järgi jätkub tööturu soodne areng, kuid tööhõive edasist suurenemist hakkab tõenäoliselt takistama see, et töötajate kvalifikatsioonide nõudlus ei vasta pakutavale. Hinnatõus püsib Eestis stabiilne, püsides 2014. ja 2015. aastal kolme protsendi lähedal.

Teistest OECD riikidest eristub Eesti tugeva riigi rahanduse ning madala võlakoormuse poolest. Järgmistel aastatel püsib valitsussektori eelarvepositsioon tasakaalu lähedal. OECD hinnangul on aga vaja tugevdada aktiivseid tööturumeetmeid ja elukestvat õpet soodustavaid poliitikaid ning tegeleda madalapalgaliste maksukoormuse vähendamisega.

Peamiste majanduskasvu ohustavate riskidena Eestis näeb OECD kaubanduspartnerite majandusaktiivsuse aeglasemat taastumist ning oodatust väiksemat majanduskasvu Venemaal ja eeldatust suuremat väljarännet.

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud