Autor: Ave Lepik • 1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Atria Baltic jõudis kasumisse

Atria Balticu müügikäive oli tänavu III kvartalis 8,5 miljonit eurot, mis võrreldes möödunud aasta sama ajaga on 0,1 miljonit eurot kasvu.

III kvartali tegevuskasum Baltimaades oli 0,3 miljonit eurot, kui eelmise aasta III kvartalis oli Atria Balticu tegevuskahjum 0,4 miljonit eurot.

“Meie jaoks on kasumisse jõudmine murrangulise tähtsusega, mis näitab ettevõtte majandusnäitajate aastatepikkuse negatiivse trendi muutumist positiivseks,” sõnas Atria Eesti ASi juhatuse esimees Olle Horm. “Oleme uue juhtkonnaga näinud märkimisväärset vaeva efektiivsuse kasvuga ning see on pikaajalise töö tulemus. Usun ka, et kestlik.”

Horm lisas, et positiivne müügikasvu trend on viimasel aastal olnud peaaegu kõigis olulistes tootegruppides.

Atria Eesti AS on üks suurematest, ligi 400 töötajaga Eesti toiduainekontsernidest ning suuruselt teine seakasvataja Eestis. Ettevõte alustas Eestis tegevust 2005. aastal, kui omandas Valga Lihatööstuse. 2008. aastal saadi AS Wõro Kommertsi ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstuse omanikuks. 2009 ühinesid AS Wõro Kommerts, AS Vastse-Kuuste Lihatööstus ja AS Valga Lihatööstus juriidiliseks isikuks Atria Eesti AS. Atria Eesti omab kolme kaubamärki: Maks & Moorits, Wõro ja VK.

Atria Eesti AS kuulub Soome börsiettevõttele Atria Oy, mille möödunud aasta käive oli 1,34 miljardit eurot ja kasum 18,9 miljonit eurot.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077