Autor: Raigo Neudorf • 31. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Septembris tööstustoodang vähenes

Tööstusettevõtted tootsid 2013. aasta septembris 1% vähem toodangut kui eelmise aasta septembris, teatas Statistikaamet.

Enim mõjutas toodangu vähenemist langus elektroonikaseadmete tootmises.

Kui alates jaanuarist kasvas töötleva tööstuse toodangu maht võrreldes eelmise aasta sama kuuga stabiilselt 2–6%, siis augustis jäi töötleva tööstuse toodang 2012. aasta tasemele ning septembris vähenes 2%.Toodang ei ületanud eelmise aasta taset ligi pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete, elektriseadmete ja keemiatoodete tootmises. Toodang suurenes puidutöötlemises, toiduainete ja metalltoodete tootmises.Välisturule müüdi septembris 70% kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2012. aasta septembriga toodangu müük ekspordiks vähenes 3%, kodumaisel turul müüdi aga 4% rohkem toodangut.Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2013. aasta septembris tööstuses kokku 1% vähem toodangut kui augustis, töötleva tööstuse toodang jäi eelmise kuu tasemele.2012. aasta septembriga võrreldes toodeti 17% rohkem elektrit ja 8% vähem soojust.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077