Autor: Raigo Neudorf • 31. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tootjad sõlmivad Hanseboot’il lepinguid

Põhja-Euroopa ning Läänemere suurim paadimess Hanseboot on Eesti ettevõtetele alanud edukalt ja sõlmitud on ka esimesed lepingud.

Teist aastat Hanseboodil osalev Lingalaid leidis juba esimesel messipäeval ostja oma uudismudelile, väikesele ja sportlikule mootorpaadile LingaLaid402.

„Väga populaarseks on osutunud ka LingaLaid530, millele on vormistatud kaks tellimust, ning kümmekond tõsist huvilist on võtnud väikese mõtlemisaja,“ edastas Lingalaiu tegevjuht Vahur Poolak.BoatArt’i tegevjuhi Richard Murutari hinnangul on tänavusele messile paljud külastajad tulnudki konkreetselt paati ostma.„Esimese kolme päevaga on meie Cumulus 164 erinevate mudelite vastu huvi tundnud kümmekond ostuhuvilist ja käed oleme löönud viie kliendiga.“Siiski loeb Murutar seni kõige väärtuslikumaks kontakti ühe Hannoverist pärit edasimüüjaga, kes on aastaid sellist paati otsinud ning soovib seda väga müüma hakata.Esimest aastat Hanseboot’il osaleva Flow Boat’i päevad messil on olnud põnevate kohtumiste ja positiivsete emotsioonide rohked.„On nii messikülastajaid, kes on lihtsalt elevuses meie katamaraani uudsest väljanägemisest, on neid, kes annavad tootearenduseks uusi mõtteid, aga ka neid, kes seda osta soovivad. Seni pole ostulepinguid veel sõlminud, kuid paar inimest on lubanud viimasel messi nädalavahetusel lepingu sõlmimiseks tagasi tulla. Eks paistab, kas lubadused on vettpidavad,“ oli Flow Boati tegevjuht Katri Tammekand lootusrikas.Eesti Väikesadamate Arenduskeskuse juhi Jaano Martin Otsa sõnul on esimestel messipäevadel Eesti kui mereturismi sihtkoha vastu suurt huvi tuntud.„Usaldus Läänemere idakalda vastu on tõusuteel ning mitmed messikülastajad ütlevad, et plaanivad teha lähiaastatel Eestisse merematka. Seetõttu tuntakse kõige suuremat huvi Eesti väikesadamate vastu - kas ikka saab turvaliselt ja mugavalt mööda rannikut seilata, nii et enne õhtut järgmisse sadamasse jõuaks, kas sadamas on olemas vesi, elekter, WC ja sadamakõrts ja nii edasi,“ selgitas Ots.Välimööblit tootev Ulaelu müüs messil väljas olnud väliköögikomplekti maha juba messi teisel päeval. Ulaelu esindaja Hannele Kivi sõnul on olnud mitmeid huvilisi Ulaelu toodete edasimüügiks, lisaks Saksamaale ka näiteks Taanis.„Ulaelu toodete disain on saanud palju julgustavat tagasisidet. Uudsus, lihtsus, elegants ja funktsionaalsus on peamised märksõnad, mida kohtumistel mainitakse,“ lisas Kivi.Eesti ühisstendil osalevad ettevõtted on Alunaut OÜ, BoatArt OÜ, Flow Boat OÜ, Kasse Paadid OÜ, Lindvart OÜ, Lingalaid OÜ, Marineworld OÜ, Nordtenwest OÜ, Polar Shipyard OÜ, Ridas Yacht & Composites OÜ, Saare Paat AS, Tahe Kayaks OÜ, Paadisildade OÜ, Tarmetec OÜ, Extery OÜ, Brand Manual OÜ ja Ulaelu OÜ.Mess kestab kuni 3. novembrini 2013. Eesti on tänavu Hanseboot’i partnermaa, mis annab hea võimaluse olla huvilistele tavalisest paremini nähtav.Hanseboot 2013 toimub 26. oktoobrist kuni 3. novembrini 2013 Saksamaal Hamburgis. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus osaleb messil koos 17 Eesti ettevõttega, Sihtasutusega Saaremaa Turism ja MTÜga Lääne-Eesti. Eesti ühisstendi korraldamist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077