Autor: Ave Lepik • 23. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva elektrijaamad taotlevad soojushinna tõusu  

Narva elektrijaamad esitasid konkurentsiametile taotluse tõsta Narvas soojuse hinda. Praegu maksab Narvas soojusenergia megavatt-tund 21,03 eurot. Taotluse rahuldamise korral kasvaks hind 29,72 euroni megavatt-tunni eest.

Hinnatõusu taotluse põhjuseks on soojusenergia tootmisega seotud kulude kasv alates 2009. aastast, mil kinnitati Narvas kehtiv soojuse hind, teatas Eesti Energia.

Narva elektrijaamade juhi Tõnu Aasa sõnul on viimastel aastatel oluliselt kasvanud keskkonnatasud ja ka põlevkivi hind.

"2011. aastast lisandus põlevkivist soojusenergia tootmisele aktsiis ning sel aastal ka CO2 kvootide ostukulud. Lisaks sellele on suurenenud ka seadmete hooldus- ja personalikulud," selgitas Aas.

Soojuse hind tõusis Narvas viimati 2008. aasta sügisel, 2009. aasta jooksul langetati Narvas soojuse hinda kaks korda gaasi ja põlevkiviõli hindade languse tõttu.

„Viie aasta jooksul õnnestus meil soojuse hinna tõstmist Narvas vältida ja hoida seda Eesti madalaimal tasemel. Kuna Narva elektrijaamadel on Narva linna soojusega varustamise kohustus, tuleb meil soojuse tootmisseadmeid hoida pidevalt töökorras," selgitas Aas.

Eesti Energia Narva elektrijaamad varustavad Narva linna soojusenergia ja kuuma veega. Põlevkivist soojusenergiat toodab Balti elektrijaama 11. plokk, tipukoormuste ajal ka gaasil ja põlevkiviõlil töötav katlamaja.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077