Eesti Energia: lõunanaabrid solgivad elektriturgu

Eesti Energia ähvardab Läti ja Leedu elektriturult lahkuda, kui lõunanaabrid ei hakka täitma börsil kauplemise reegleid.

Ka Eleringi juht Taavi Veskimägi ütles Postimehele, et kui börs tööle ei hakka, siis Eesti loobub ühisest turust lõunanaabritega. Samuti leiavad Eestis tegutsevad elektrimüüjad, et Latv­energo kasutab siingi ebaausaid võtteid.

Postimees avab ka skeemi: Läti ja Balti riikide suurim elektrikaupleja Latvenergo ei tee Läti elektribörsile pakkumisi, müües suurema osa toodetud elektrist otse tarbijatele. Firmat toetavad seejuures Läti poliitikud, kes on kodutarbijate börsile saatmist korduvalt edasi lükanud. Samal ajal tarnib Latvenergo elektrit otselepingutega Eestisse. Ettevõttel on siin tütarfirma, mis kasvatab soodsa hinnaga energiavoo toel väga jõudsalt turuosa.

Loe lähemalt tänasest Postimehest.

Osale arutelus

  • Ave Lepik

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud