Horizoni  üheksa kuu käive oli 38,4 miljonit eurot

Kehras tegutseva Eesti jõupaberitootja Horizon Tselluloosi ja Paberi AS (Horizon) üheksa kuu konsolideerimata käive ulatus 38,4 miljoni euroni ning ärikasum 4,7 miljoni euroni.

Ettevõtte teatel olid 2012. aasta sama perioodi näitajad vastavalt 39,2 ning 4,6 miljonit eurot.

„Ettevõtte majandustulemusi toetab ulatuslik ekspordibaas, mis võimaldab Eesti puidust jõupaberiks väärtustatud toodangut eksportida enam kui 55 riiki. Horizoni eesmärk on pidevalt tõsta oma konkurentsivõimet, mille huvides viime läbi mahukat investeeringute programmi,“ ütles Horizoni juhatuse liige Roman Bukatšjov.

Ettevõtte 55 miljoni eurose investeeringute programmi osana käivitas Horizon 2012. aastal uue tselluloosikeeduliini ning käesoleva aasta lõpul avatakse uus lubjaahi, mis võimaldab ettevõttel ümber töödelda ligi 90 protsenti tootmises kasutatavast lubjast.

Vastavalt tänavu sõlmitud lepingule hangib ettevõte kaasaegse laastuvalmistamise liini, mille tarnib globaalne tehnoloogiaettevõte Andritz Group. Liin käivitub 2014. aasta keskel. Lisaks valmistab Horizon ette uue paberimasina hankimise projekti.

Horizon Tselluloosi ja Paberi AS on Eesti ainus jõupaberi tootja ning ettevõte ekspordib praktiliselt kogu toodangu. Singapuri päritolu globaalse kontserni Tolaram Group täisomanduses olev Horizon on olulisel määral kaasajastanud tehase sisseseadet ning viimasel kümnel aastal on investeeritud ligikaudu 90 miljonit eurot, millest ligi 40 miljonit eurot on suunatud investeeringutesse heitmete vähendamiseks.

 

Osale arutelus

  • Raigo Neudorf

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara