Autor: Raigo Neudorf • 15. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Belluse omanik: tahame olla valmis idaturgude kiire kasvuks

Bellus Furnitur OÜ ühe omaniku Rolf Relanderi sõnul soovib ettevõte olla valmis Venemaa ja Ukraina mööblituru hüppeliseks kasvuks.

Läinud reedel toimunud IV Mööblitootjate Liidu konverentsil andis Relander ülevaate Belluse kogemustest Venemaa ja Ukraina turule sisenemisel.

Relander rääkis sellest, et näiteks Ukraina turule sattus Bellus oma mööblit müüma läbi juhuse. Nimelt soovisid ettevõtte omanikud Ukrainas tehase avada, kuid see osutus liiga riskantseks ning mõttest loobuti.  Samas aitasid Ukrainas loodud kontaktid alustada sealsel turul hoopis oma toodangu müügiga.

Tänaseks on Bellus ka Venemaa turul 10 kuud tegutsenud ning ettevõtte toodangut müüakse ca 50 kaupluses.

Põhjus, miks mööblitootja otsustas just need kaks turgu sihikule võtta, peitub ühelt poolt nende turgude suuruses: Venemaal on tarbijaid üle 145 miljoni, Ukrainas üle 45 miljoni.

„Soovime olla valmis selleks, kui nendel turgudel toimub hüpe. Keskmise tarbija ostujõud on nendel turgudel madal ning me tahame olla valmis selleks, kui seal hakatakse pakkuma tarbijakrediiti. See on meie jaoks pikaajaline investeering,“ selgitas Relander.

Ta lisas, et Belluse sugusel ettevõttel pole võimalik idaturgudel hinnaga konkureerida, küll saab ettevõte rõhuda oma imagole, kvaliteedile ja sellele, et ettevõte tuleb Euroopast. 

„Seda kõike me ka teeme,“ kinnitas Relander.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077