Autor: Ave Lepik • 11. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarioinen müüs tootmishoone

Suur Soome toiduainekontsern Saarioinen müüs oma Männikul asuva 2800-ruutmeetrise tootmishoone. Tehingut nõustanud 1Partner Kinnisvara konsultandi Juha Ajakaineni sõnul on lepingu täpne maht konfidentsiaalne, kuid jääb 600 000 ja miljoni vahele.

Tema sõnul ehitatakse toidutsehh ümber metallitööstuseks.

“Praegu on nõudlus tootmispindade järgi suurem kui pakkumine. Pangad annavad kohalikele firmadele hästi laenu ja intress on madal. Vanemate pindade hinnad muutunud pole, küll aga on uued kerkinud kümme protsenti,” ütles Ajakainen ja lisas, et tootmishoone ehitamiseks ja ostmiseks on hea aeg kuna ehitushind on mõistlik ja maa odav.

Peamiselt Soome klientidele pühendunud maakleri sõnul ostavad tööstuspindasid ka investorid, et siis ruumidele pikaajaline rendileping peale sõlmida.

“Investor ootab lao- ja tootmishoone tootluseks keskmiselt üheksat protsenti. Büroode ja kaubanduskeskuste riskitase on väiksem ja seega jääb tootlus 7-8 protsendi vahemikku,” ütles Ajakainen.

Tallinna läheduses algavad tootmispindade müügihinnad 200 eurost ruutmeetri eest ning ulatuvad 500 euroni uue hoone eest. Kaasaegsete tootmispindade üür on Tallinna ümbruses 4-5 eurot ruutmeeter, renoveeritud vanematel ruumidel kolm eurot ning nõukaaegsetel 1-2 eurot ruutmeetri kohta kuus.

Saarioineni endine tootmishoone asub Männiku teel ja kuulub kunagise Männiku autobaasi kompleksi. Kahekordse hoone krunt on 6000 ja üldpind on 2800 ruutmeetrit. Hoone sisaldab lisaks tootmispinnale ka büroo- ja olmeruume.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077