Autor: Raigo Neudorf • 8. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: eksportivate firmade arv on kasvanud tuhandetes

Täna toimuval konverentsil „EASi Liftiga tulevikku“ ütles majandusminister Juhan Parts, et viimaste aastate jooksul on Eesti juurde saanud suurel hulgal eksportivaid ettevõtteid. 

Partsi sõnul on Eesti tänaseks väljunud viimasest majanduskriisist ning mitte pelgalt väljunud – tema kinnitusel on Eesti majandus  mitmete kvalitatiivsete näitajate poolest täna palju tugevamas seisus kui kriisi sisenedes.

Üks olulisi näitajaid on ministri hinnangul see, et Eestis on säilinud ettevõtlik vaim.

„Ettevõtlusaktiivsus on Eestis kasvanud ning seda kinnitab ka ellujäävate ettevõtete määr,“ nentis Parts. Positiivseks peab majandusminister ka seda, et viimastel aastatel on märkimisväärselt kasvanud eksportivate ettevõtete arv.

„Eestis pole mitte kümnetes ja sadades, vaid tuhandetes lisandunud ettevõtteid, kes pikaajaliselt näevad oma turge väljaspool Eestit. Ehk meie eksportivate ettevõtete arv on kasvanud tuhandetes.“

Ministri sõnul on ka kohalike firmade tootlikkuse kasv olnud viimasel 6 aastal märkimisväärne ning Eesti on jõudmas üha enam innovaatiliste riikide hulka.

Ta tõi näitena, et kui 2001. aastal moodustasid investeeringud teadusarengusse ja innovatsiooni 0,7% meie SKT-st, siis 2011. aastal oli see näitaja juba 2,4% SKT-st.

„Me pole oma innovatsioonimääraga veel innovatsiooni kõrgliiga riikide seas, kuid me oleme jõudmas üle ELi keskmise,“  lisas Parts.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077