Autor: Indrek Kald • 8. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltic Workboats püstitab 5 mln euro eest uue tuugeni

Saaremaa laevatootja Baltic Workboats püstitab oma territooriumile juba teise tuulegeneraatori, selle maksumuseks kujuneb 4-5 miljonit eurot.

"Jätkame alternatiivsete taastuvenergialiikide kasutamist, muutes oma tootmise efektiivsemaks ja energiasäästlikumaks ning säästes seeläbi ka meid kõiki ümbritsevat keskkonda," ütles ettevõtte juhatuse liige Nalmond Meri Saarte Häälele.

Kui veidi rohkem kui kaks aastat tagasi püsti pandud esimese tuulegeneraatori võimsus oli 2,3 megavatti, siis nüüdse võimsus on 3,6 MW.

Torni kõrgus maapinnast on 90 m, rootori läbimõõt 107 m, kõikide detailide kaal kokku 516 tonni. Nüüd oodatakse Kesk-Euroopast 600tonnise tõstevõimega kraanat, mille taolist Baltimaades ja lähemates Skandinaaviamaades ei leidu.

2000. aastal asutatud Baltic Workboatsi võrdsed omanikud on Margus Vanaselja ja Märten Vaikmaa.

2011. aastal oli ettevõtte müügitulu 19,8 miljonit ja ärikasum 3,6 miljonit eurot. Mullu ulatus müügitulu 23,3 miljoni ja ärikasum 3,7 miljoni euroni.

Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on alumiiniumist töölaevade valmistamine ja turustamine, alates laevade projekteerimisest kuni üleandmiseni kliendile.

Baltic Workboats on klientidele üle andnud enam kui sada laeva, millest väiksemad on olnud seitsmemeetrised ja seni suurim 27meetrine patrull-laev Iirimaa kalakaitsele. Põhilisteks tellijateks on olnud erinevad ametkonnad nagu piirivalve, politsei, tolliteenistus, kalakaitse, lootsi- ja sadamateenistused jm. Ekspordi sihtriikide seas on Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Poola, Bulgaaria, Azerbaidžaan, Ukraina, Belgia, Iirimaa, Horvaatia.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077