Autor: Ain Alvela • 26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnopol andis tuule tiibadesse viiele tervisetehnoloogia firmale

Täna lõpetasid esimesed viis tervisetehnoloogia valdkonna ettevõtet Tallinna Teaduspargi Tehnopol käivitatud arengu kiirendamise programmi.

Käesoleva aasta märtsis alanud kuuekuulises programmis osalesid kolm ettevõtet Eestist ja kaks Lätist. Programmi eesmärk oli tõsta valdkonna ettevõtete taset, valmistada ette välisturgudele sisenemiseks ja investeeringute kaasamiseks.

„Saame tõdeda, et kõik programmis osalenud ettevõtted tegid lühikese aja jooksul suure arenguhüppe. Osalenud ettevõtted on jõudnud lähedale esimese olulise investeeringu kaasamisele, muutnud oma toodet või teenust nii, et tekitada konkreetne huvi esimestes klientides,“ kommenteeris programmi läbiviija, Tehnopoli äriarendusteenuste valdkonna juht Külle Tärnov.

Esimesse kiirendiprogrammi tsüklisse valiti osalema aju taastusravi õppeprogramme arendav Cognuse, ravimi ja biotehnoloogiaettevõtetele tootearendust  pakkuv Biodiscovery ning laboritulemuste visualiseerimise lahendust pakkuv LabToWellness.

Lätist osalesid programmis kaks meeskonda, millest üks on turule toomas südame rütmihäire uut ravimeetodit ning teine tulemuslikumat maovähi varase diagnoosimise viisi.

Programmi raames viidi ettevõtted kokku maailma tervisetehnoloogia tippekspertidega, kes osalesid igas ettevõttes meeskonna liikmetena. Lisaks loodi igale ettevõttele läbimõeldud tegevuskava, kohtuti potentsiaalsete klientidega ning esitleti ärimudelit valdkonna investoritele. Progressi mõõtmiseks ja eesmärkide seadmiseks toimusid ekspertkohtumised Riias, Kopenhaagenis ja Tallinnas.

Cognuse ja LabToWellness muutsid kiirendiprogrammi raames oma toodet kontsentreeritumaks. Selle tegemisel kohtuti paljude potentsiaalsete klientidega, mis aitas saada head tagasisidet ning omakorda viis parima toote väljatöötamiseni. Biodiscovery töötas programmi raames välja kiire kasvu strateegia ning peab nüüd läbirääkimisi strateegilise investeeringu kaasamiseks ning ostuläbirääkimisi sarnase valdkonna ettevõttega.

„Programmi esimene voor viie ettevõttega andis kindlustunde jätkata veelgi suuremalt ja ambitsioonikamalt. Juba järgmises voorus tahame tekitada programmi ümber kapitalifondi, et alustavatesse tervisetehnoloogia ettevõtetesse kohe esimene seemneinvesteering teha. See viiks tippinvestorite ette juba valmis ettevõtted turul testitud tootega,“ ütles Külle Tärnov.

Tervisetehnoloogia valdkonna järgmine kiirendiprogrammi voor alustab tuleva aasta jaanuarist. Kuni detsembrini valitakse üle Euroopa ettevõtteid programmi osalema. Kiirendiprogrammi korraldab Tallinna Teaduspark Tehnopol koostöös Taani kiirendiga Accelerace, Tartu Biotehnoloogia Pargi ja Läti kiirendiga Enixus.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077