Autor: Raigo Neudorf • 20. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FT: Elop on ahne nagu pankur

Majandusleht Financial Times (FT) avaldab imestust Nokia juhi Stephen Elopi hiiglasliku preemia üle, mis ootab meest peale Nokiast lahkumist, vahendab Taloussanomat.fi.

FT hinnangul on Elopi lahkumispaketi suurus võrreldav ahnete pankurite omadega.

Eile avaldatud info kohaselt ootab Elopit peale Nokia mobiiltelefonide üksuse edukat müüki Microsoftile ligi 19 miljoni eurone lahkumispakett.

Majandusleht tõstatab küsimuse, kas juhi lahkumispakett ei peaks mitte vastavuses olema Nokia aktsionäridele teenitud tuluga. Väljaande andmetel oli Nokia turuväärtus Elopi ühinemisel ettevõttega 28 miljardit eurot. Nüüd, kui Elop on valmis peale Nokia mobiiliüksuse müüki naasma Microsofti, on Nokia turuväärtus langenud 18 miljardile eurole.

Nokia ja Microsofti vahelise kokkuleppe tulemusena maksab Nokia Elopi lahkumishüvitisest kinni 30% ning Microsoft 70%.

Selle põhjal kalkuleerides leiab FT, et Nokia omanikud maksavad Elopile miljon eurot iga 1,5 miljardi euro eest, mille ettevõte on tema juhtimise ajal oma turuväärtusest kaotanud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077